Koulu jatkui tämän viikon maanantaina (minne se kesä katosi...?) kovasti käytännönpainotteisella meiningillä.

Tiistaina näyteltiin mitä ollaan tehty, Eemelin kanssa näyteltiin pari seuraamispätkää (hihnassa ja ilman), jotka meni yllättävän hyvin ottaen huomioon, että kesällä ei olla reenailtu juuri ollenkaan ja nyt parin kerran kokeilun jälkeen seuraaminen on ollut laahausta, jäävien liikkeiden ennakointia tai löysää.
Lisäksi näytettiin meidän kesän alussa aloiteltu (mutta ei jatkettu) luoksetulon pysäytys kaksi kertaa. Napakasti Eemeli sen suoritti kun sai käsi- ja ääniavut ja vaikka opettajat eivät asiasta vaikuttuneetkaan niin muutaman kerran harjoitelluksi asiaksi oli ihan kisakuntoiset suoritukset mun makuun. Palkitsemishommasta tuli kommenttia, mutta jos liikettä meinaan alkaa reenaamaan enemmänkin, niin pysyn omassa tyylissäni koska se sopii Eemelille parhaiten.
Näiden lisäksi käytiin tekemässä jäljet pellolle. Sain väännettyä ehkä semmosen 40-50 askeleen jäljen yhdellä suorakulmalla, nameja oli joka toisella askeleella. Namit voisi melkein jättää pois, koska Emppu ei kaikkia syö ja jos syö, niin jää mutustelemaan pitkäksi aikaa. Jälki itsessään meni ihan hutiloiden, itse en jostain syystä pystynyt keskittymään asiaan kunnolla eikä Emppukaan.. Menipä siis päin honkia, mutta ei se mitään. Toivon mukaan ensi viikolla päästään vääntämään jälkeäkin jossain vaiheessa, kun se olisi tarkoitus näyttää meidän maastolajien näytössä...
Päivän päätteeksi otettiin vielä vähän hakua traktorihallin takana. Molemmilla kerroilla Sanna löytyi, mutta ilmaisu oli vähän heikonlaista. Lieneekö sitten outoa haukkua Sannalle, en tiedä..

Torstaina käytiin ulkoilemassa metsässä, tuuli-ilmaisun merkeissä. Kaksi maalimiestä katosi metsään koiran näkemättä, koira päästettiin vapaaksi ilman käskyä. Ensimmäinen (helpommassa piilossa ollut) maalimies löytyi edellistä kertaa paremmin, Eemeli irtosi hienosti mutta ei ilmaisu ei oikein kulkenut.
Toinen maalimies olikin vaikeammassa piilossa ja jouduttiin menemään melkoisen lähelle ennenkuin Emppu lähti etsimään. Hajun se selvästi sai, mutta ei jostain syystä halunnut irrota. Maalimies-Rosanna myöskin vähän säikäytti Empun liikkeellään (ilmeisesti Eemeli ei oikein hoksannut että maalimies oli sen nenän alla kun Rosanna nousi). Emppu haukkui rahtusen paremmin kuin ensimmäiselle maalimiehelle, mutta ei sekään mitään huikeaa kuultavaa ollut..
Molemmat maalimiehet olivat eri ryhmän ihmisiä, eivätkä ole aiemmin Empun maalimiehenä olleet, joten voi olla että maalimiehet eivät oikein ymmärtäneet että pikkukoira voi haukkua kunnolla ja Eemeli taas vähän oudoksui uusia ukkoja. Eemelistä kun se kunnon ilmaisu löytyy jostain..

Eilen käytiin myös agiliitämässä Saijan, Rosannan, Eemelin, Harun ja Andon kanssa. Voi että oli hauskaa :) Emppu olisi niin mahtava agikoira, olisi vain nuorempi ja omaisi paremman ohjaajan :D Se on oppinut irtoamaan, eikä koko ajan ole tulossa minun luokse. Vauhtiahan siltä on aina löytynyt, eilen tuntui että mitä enemmän teki, sen enemmän tuli vauhtia. Kepit meni eilen todella loistavasti, vain pientä apua Emppu tarttee :)

Severin kanssa tehtiin tänään ihan eka makkararuutu! Eli jäljen opettelu on virallisesti nyt aloitettu :)) Vähän oli kumma juttu tuo ruutu, mutta kyllä ne nakit sieltä maistui :D)