Käytiinpä koko luokan voimin Kokkolassa.

Ensin käväistiin raunioradalla, jossa jatkettiin eilen aloiteltuja pelastuskoirahommia. Tällä(kään) kertaa Eemeli ei vielä hommaillut mitään, vaan roikuin Elinan ja Velho-holskun kannoilla. Näiden pelastushommien jälkeen saatiin sitten alkaa tekemään omien koirien kanssa.
Eemelillä ei tällä kertaa otettu raunioilla mitään, vaan harjoiteltiin sisähakua siten, että kaksi maalimiestä oli piilossa enkä minä tiennyt missä he olivat. Ensimmäinen maalimies löytyi ihan ok, Eemeli ilmaisi ihan ok. Toinen maalimies tuotti vaikeuksia, Eemeli kävi ensin haistelemassa ja tökkäämässä naamalle ja jatkoi matkaa, enkä minä tietenkään hoksannut katsoa että oliko se maalimies siellä, vaan jatkoin huoneeseen pidemmälle. Lopulta tuo toinenkin maalimies löytyi (tai sille palattiin) ja Eemeli teki jotain ilmaisun tapaistakin.

Sitten siirryttiin varikolle, jossa jokaiselle koiralle nakattiin jälleen kaksi maalimiestä tietylle alueelle (rakennukseen, molemmat siis eri rakennuksissa) piiloon, josta koirat sitten ne hakivat. Ensimmäisen maalimiehen Eemeli löysi aikasta hyvin ja tällä kertaa jopa ilmaisi hienosti (sama maalimies kuin ekan haun toinen). Toinen maalimies olikin kinkkisempi, toisen rakennuksen kulmalla Eemeli haisteli toisen koiran pissaa ja pyöri sen ympärillä. Käytiin sitten (meidän) alueen takarajalla ja lähdettiin suuntaamaan takaisin, kun Eemeli ponkaisi tuolle toiselle rakennukselle kovasti haistelemaan. Siinä nurkalla Emppu sitten haisteli ja nousi seinää vasten ja haisteli hieman lisää. Hetken haistelun jälkeen tuli ujo "hau" ja sen jälkeen pientä kitinää, mikä paljasti että siellähän se maalimies on (kyseessä kun oli ihanalta tärppipäivä-Helkalta tuoksuva Sanna). Ja Emppu alkoi ilmaisemaan! Ihan uskomatonta että tuon ukkelin itseluottamus (haun suhteen) on kasvanut noinkin huimasti, että se ilmaisi seinän toiselta puolelta maalimiestä! Jahka Emppu oli vähän aikaa ilmaissut ulkona, lähetin sen sisälle, jossa vähäisen hapuilun jälkeen (olisi halunnut takaisin ulos siihen nurkalle) Emppu huomasi maalimiehen ja ilmaisi tosi hienosti!

Kokonaisuudessaan tuo oli ehkä tyydyttävin hakuharjoituksen kaltainen mitä ollaan ikinä tehty, enkä voisi olla koiraan yhtään tyytyväisempi!